Assessorament per al Desenvolupament Rural Sostenible

Facilitem la definició, el disseny, el pla d’empresa i acompanyem la implantació de projectes rurals que fomentin l’agroecologia, l’ús responsable dels recursos i la revitalització del camp com espai de vida i salut per a les persones. Si us interessa aquest servei i ens voleu proposar algun projecte, no dubteu en contactar amb: assessorament@ruralreturn.org

PROJECTE VINCULAT A L’AGROECOLOGIA

UN PROJECTE A LA GARROTXA

El projecte de la Maria Luján i en Dani és trobar en el camp de la Garrotxa un mode de vida que els permeti fer realitat el seu somni: Viure del camp, no només viure al camp. L’equip de Rural Return els ha ajudat fins ara a triar el lloc, definir el projecte i indicar-los l’estratègia a seguir per anar fent camí.

L’obstacle en aquest cas és que ells no disposen de terres pròpies i per tant les han de llogar o comprar. Prop de Santa Pau hi ha finques rurals ermes, masies abandonades i terres que es volen vendre. El problema és que el preu de les terres és molt alt i com que es troben en un parc natural les limitacions per poder-hi fer alguna construcció són encara més grans que en altres indrets

CÀLCUL I REDUCCIÓ d'EMISSIONS

Auditories ambientals per a la compensació de CO2 (GEH)

Facilitar el càlcul de les emissions a les empreses i un pla d’accions per compensar-les amb projectes de transformació en l’empresa i també en projectes locals innovadors, socials i eminentment rurals. 

Si us interessa aquest servei i en voleu més informació podeu contactar amb: compensacio@ruralreturn.org

CÀLCUL I  REDUCCIÓ EMISSIONS

PROJECTE ZEROCO2 BdV

Assessorament tècnic del projecte ZeroCo2 de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, orientat a la creació de la primera oficina de canvi climàtic local per col·laborar amb les empreses i actors socials del municipi en la reducció d’emissions i en la compensació d’emissions mitjançant projectes locals.

https://zero.bdv.cat/

 

Projectes de RSCA

Servei a les empreses per fer projectes de Responsabilitat Social Corporativa i Ambiental aplicats a l’entorn rural del nostre país.

La Responsabilitat Social, Corporativa i Ambiental de les empreses envers la societat és una oportunitat perquè qui aconsegueix l’excel·lència en el seu camp específic, també pugui aplicar aquesta excel·lència com a actor social i pugui col·laborar amb els seus recursos a fer possibles transformacions en el nostre entorn rural que beneficiïn al conjunt de la societat i a la mateixa empresa. Des de Rural Return us ajudem a definir un projecte de RSCA a la vostra mida i a fer-ne l’acompanyament.

Si ets una empresa interessada, pots demanar-nos més informació a : rsca@ruralreturn.org